„Mesiac po...“

19.08.2011 Prešov

Pokojné Nórsko zažilo pred mesiacom masaker, ktorý otriasol celou Európou. Na malom ostrove chladnokrvným spôsobom zastrelil 32-ročný muž vyše 80 mladých ľudí, ktorých prázdniny na letnom tábore skončili tragicky, smrťou...

Pri tejto príležitosti sa v pondelok (22.8.2011) o 19.00 hod. uskutoční na pódiu pred Ľudovou bankou spomienkový koncert venovaný obetiam nórskej tragédie.

Nórsko bolo dovtedy pokojným štátom, ktorý sa hodnoty mieru snaží presadzovať nielen doma, ale i za svojimi hranicami. V jeden deň, ktorý sa vryje do pamätí mnohých ľudí, ním ale otriasli dva útoky kresťanského fanatika, ktorý takýmto odsúdeniahodným spôsobom vyjadril nespokojnosť s politickým systémom.

„Teším sa, že aj Prešov si vie uctiť pietu a pamiatku obetí nezmyselného útoku na základné hodnoty demokracie, pretože každý prejav extrémizmu, terorizmu či už moslimského, kresťanského, je zlý. Je mám ľúto nevinných obetí“, povedal primátor Pavel Hagyari.

V programe, ktorý bude moderovať Peter „Milky“ Milkovič, vystúpia:

Smouking
Sunlips
Zašo and band
Duo Farsa
Viki Olejárová


Spomienkovým koncertom s názvom „Mesiac po...“ tak zapálením sviečok spoločne vzdáme úctu obetiam tragédie a ich blízkym v Nórsku.

Touto cestou si Vás dovoľujeme pozvať na túto spomienkovú akciu.

S pozdravom V. Gazdová
 

Vyberte región